Rusia, ale carei rezerve internationale sunt investite in euro in proportie de 40%, se teme pentru sanatatea monedei unice europene, dupa devalorizarea dramatica din ultima perioada, a declarat sambata presedintele rus, Dmitri Medvedev, citat de AFP.

Medvedev a adaugat, in inchiderea Forumului economic de la Sankt Petersburg, ca Rusia este ingriorata de aparitia unui al doilea val al crizei economice.

"Suntem foarte ingrijorati pentru sanatatea euro", a spus Dmitri Medvedev.

"Ne dorim o revenire rapida, pentru ca este si moneda noastra. Nu este doar o moneda a Uniunii Europene, este si o moneda pe care o folosim si noi, avem rezerve valutare in euro".

Rezervele internationale ale Rusiei sunt investite in principal in euro si in dolari, 10% fiind in lire sterline si doar 1% in yeni.

"Ne asteapta multe in viitor, ne temem de un al doilea val al crizei, cu totii urmarim atent discutiile de la nivelul UE, cu totii luam pulsul economiilor noastre in fiecare zi, urmarim trendurile si evolutiile monedelor externe", a spus presedintele Rusiei.

Premierul rus Vladimir Putin declarase, la inceputul acestei luni, ca Rusia are incredere in moneda unica europeana si este sigura ca actualele tulburari financiare vor fi depasite.