Premierul Emil Boc a returnat catre ministerele responsabile Ordonanta care reglementa conditiile in care persoanele care obtin venituri din activitati independente platesc impozite, solicitand o redactare mai clara, astfel incit contribuabilii si companiile sa stie cu precizie ce prestatii pot fi considerate independente sau nu, scrie Catalin Tolontan, pe blogul lui.

Proiectul de Ordonanta de modificare a Codului Fiscal pentru drepturile intelectuale, PFA si celelalte activitati independente a fost criticat de societatea civila, asociatiile de actori si de industriile comunicarii, publicitatii, marketingului si media, fiind acuzat de neclaritate.

In plus, proiectul a fost acuzat ca lasa la interpretarea organelor fiscale aplicarea sa, ceea ce contrazicea principiul predictibilitatii legii.

"Se da astfel credit unei abordari care ar trebui generalizata: prin lege, scopul organelor fiscale nu e sa-i prinda, ci sa-i serveasca pe contribuabili si sa aduca bani la buget", noteaza Catalin Tolontan.

Ordonanta va fi discutata din nou in sedinta de saptamina viitoare.