Reducerea salariilor si a pensiilor reprezinta cea mai buna solutie, in timp ce cresterea taxelor este o masura nepotrivita in perioada de criza, in primul rand din cauza ca ar descuraja potentialii investitori, este de parere Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti.

  • "Sunt niste solutii mai bune decat oricare alte solutii pe care le-am auzit. Aproape toate partidele politice au fost implicate in luarea deciziilor politice care au dus la cresterea deficitului bugetar, fie in luarea deciziei de a imprumuta bani in conditii foarte clar stabilite. Toate partidele au stiut foarte bine care vor fi consecintele deciziei lor", spune oficialul american, intr-un interviu acordat Mediafax.
  • "Cresterea impozitelor nu este o solutie. Cred ca Mugur Isarescu a avut dreptate: cresterea taxelor nu este o masura de luat in mijlocul recesiunii. Noi nu facem asa ceva in Statele Unite si cred ca nici aici nu ar trebui luate astfel de decizii. Deci ce alta solutie exista? (...) Aveati nevoie de o alta transa pentru a va sustine economia. Sincer, nu era alta optiune", a adaugat Mark Gitenstein.
  • Ambasadorul SUA la Bucuresti spune ca majorarea taxelor ar descuraja potentialii investitori: "Cea mai scurta cale pentru a face situatia mai buna pentru populatie este sa angajezi cat mai multi oameni si sa le cresti salariile. Iar acest lucru trebuie sa se intample in primul rand in sectorul privat".

Agentia Mediafax precizeaza ca interviul a fost acordat de Mark Gitenstein vineri dimineata, inainte de anuntarea deciziei Curtii Constitutionale pe marginea masurilor de austeritate.