Decizia Fondului Monetar International in privinta eliberarii urmatoarei transe din imprumut pentru Romania este asteptata miercuri, iar banii vor ajunge joia sau vinerea viitoare in tara noastra, a declarat, sambata, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la Realitatea Tv.

In privinta deciziei de majorare a TVA, Sebastian Vladescu spune ca "Imi dau seama ca ceea ce propusesem era foarte bun (scaderea salariilor si pensiilor - n. red) si nu imi place ca trebuie sa iau the second best solution (majorarea TVA - n.red). Am luat decizia de nevoie, nu de voie. Acordul cu FMI este esential pentru Romania".

Ministrul Finantelor este de parere ca si leul se va redresa, in momentul sosirii banilor din imprumutul de la FMI.

Sebastian Vladescu mai spune ca, pentru a putea majora salariile bugetarilor, este necesara concedierea a 100 de mii de angajati din sistem:"In 2011, vom avea un buget care functioneaza cu 30 si ceva de miliarde si cu 1.290.000 de angajati. Ca sa putem mari salariile, va fi nevoie sa plece din sector 100.000 de oameni."

Sebastian Vladescu a admis ca majorarea TVA atrage dupa sine si o inflatie mai mare, insa a evitat sa avanseze o cifra in acest sens.