Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, a facut un apel la calm si rezervare catre politicienii romani si reprezentantii BNR, precizand ca piata romaneasca este "intr-o emotie puternica si acest element psihologic trebuie temperat". Declaratia lui Mihai Tanasescu vine dupa ce leul s-a depreciat la minimul istoric fata de euro, dalerii spunand ca de vina sunt instabilitatea economica si directorul BNR Eugen Radulescu, care estima ca nivelul euro ar putea atinge si 6 lei.

"Piata romanesca este intr-o emotie puternica, iar acest element psihologic trebuie temperat. Mesajul meu este unul de calm, care sa conduca la normalitate in perioada urmatoare. Invit atat BNR cat si politicienii sa aiba o atitudine rezervata in ceea ce priveste comunicatele si ideile enuntate in aceste zile. Trebuie sa avem o atitudine rezervata pentru a evita situatiile de genul celor din ultimele zile", a declarat Mihai Tanasescu la Money Channel.

El a adaugat ca miscarile de pe piata sunt nejustificate, in conditiile in care economia Romaniei nu s-a schimbat atat de puternic in ultimele zile.

Reprezentantul Romaniei la FMI a precizat ca nivelul de echilibru al monedei nationale ar fi de 4,1-4,2 lei pentru un euro. El a mai spus ca, in cazul in care leul ar fi cotat peste aceasta valoare, cursul isi va reveni.