Euro a fost cotat, marti, de Banca Nationala la 4,3523 de lei, acesta fiind minimul istoric atins de moneda nationala in raport cu cea europeana. Luni, moneda nationala se depreciase, de asemenea, la minimul istoric fata de euro, cursul stabilit de Banca Nationala fiind de 4,3257 lei pentru un euro.

Practic, cursul de marti a crescut cu 2,66 de bani mai mult decat cel de luni, care a reprezentat, de asemenea, un nivel maxim absolut atins de euro in raport cu leul.

Citeste aici despre evolutia cursului leu/euro marti dimineata.

Leul isi continua deprecierea si in fata monedei americane, un dolar fiind cotat, marti, de BNR, la 3,5697 lei.

Marti dimineata, leul a inceput sa se deprecieze la numai cateva minute de la deschiderea pietei, trecand lejer la un nivel de 4,3913 lei (la ora 9,16) la numai cateva minute dupa ce a deschis la 4,3752.

In jurul orei 11:30, euro era cotat la 4,34 de lei.

Unii economisti apreciau, insa, ca BNR nu va forta o apreciere a leului, avand in vedere ca interventiile valutare duc adesea la cresterea ratelor de dobanda.

In schimb, unii dealeri afirma ca pragul de 4,4 lei pentru un euro poate fi aparat de BNR, fiind un obiectiv "important", astfel incat nu ar fi exclusa o interventie in piata a bancherilor centrali.