Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un amendament prin care se elimina din Codul Fiscal impozitul forfetar, potrivit deputatului PNL Eugen Nicolaescu, membru al comisiei.

"A fost un proiect de lege mai vechi care avea mai multe prevederi de natura fiscala si printre toate acestea era si eliminarea impozitului forfetar. Astazi, in cadrul Comisiei de buget-finante, deputatii PNL impreuna cu cei ai PSD au avut majoritatea si au reusit sa treaca acest amendament", a declarat Nicolaescu pentru Agerpres.

El a adaugat ca, printre altele, a mai fost adoptat si un amendament prin care se reduce la 5% TVA-ul la alimente.

"Sunt mai multe (modificari - n. red.) de natura fiscala. A fost si reducerea TVA la alimente la 5%, au fost si o serie de instituiri de scheme de ajutor de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii aflate in dificultate, drept pentru care se pot acorda inlesniri de la plata de obligatii pana la 5 ani, sigur, dupa o notificare la Comisia Europeana, dar s-a creat cadrul legislativ prin care se poate misca economia mai bine decat in prezent",a explicat Eugen Nicolaescu.

Acesta a mai spus ca proiectul de lege in discutie a primit un raport favorabil.

"A terminat comisia si s-a facut raport care asteapta sa intre in plen probabil la toamna", a conchis Nicolaescu.