​"Daca vom gasi o alternativa la cresterea TVA, si acea masura va putea fi aprobata de Parlament, se va face", a declarat, duminica, la Tulcea, premierul Emil Boc. "Lucram la foarte multe scenarii, pana la finalizarea bugetului pe 2011", a admis primul ministru, care spune, insa, ca "Impozitarea pensiilor nu acopera majorarea TVA, trebuie gasite si alte masuri".

"TVA-ul ar putea fi redus cu cateva procente. Conditia este sa gasim masuri care sa inlocuiasca cresterea TVA si sa poata fi aprobate de Parlament", a afirmat primul ministru, adaugand ca "Nu a fost si nu este o bucurie pentru nimeni majorarea TVA, dar in acel moment nu am avut, nici din punct de vedere legal, nici din punct de vedere politic, alta solutie".

Presedintele Traian Basescu, aflat sambata intr-o vizita in zonele afectate de inundatii din judetul Neamt, a anuntat ca va cere Guvernului diminuarea TVA, dupa ce localnicii s-au plans ca majorarea taxei i-a impovarat. Traian Basescu i-a avertizat, insa, ca toate pensiile vor fi impozitate cu 16%, in cazul reducerii taxei pe valoare adaugata.

"Voi cere Guvernului diminuarea TVA-ului, dar sa stiti ca toate pensiile vor fi impozitate cu 16%", a declarat Traian Basescu. Seful statului nu a precizat insa care este data de la care TVA-ul ar putea scadea si nici daca aceasta taxa va reveni la valoarea initiala de 19 procente.