Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, a declarat luni ca acuzatiile aduse de procurori privind manipularea pietei de capital sunt nefondate, mentionand ca nu a facut nimic care sa contravina legislatiei in domeniu. Aceasta declaratie vine dupa ce Horia Ciorcila, alaturi de alti trei bancheri, a fost trimis in judecata pentru manipularea pietei de capital, in legatura cu modul de tranzactionare a actiunilor Bancii Transilvania.

"Am fost informat de catre DIICOT Cluj ca, impreuna cu alte persoane am fost trimis in judecata pentru presupuse activitati de manipulare a pietei de capital. Consider acuzatia complet nefondata, nu am facut nimic ilegal, nimic care sa contravina legislatiei in domeniu si voi actiona pe toate caile legale pentru a dovedi acest lucru. Sunt convins ca rezultatele finale ale acestui demers juridic imi vor da dreptate", a declarat Horia Ciorcila intr-o declaratie oficiala transmisa presei.

DIICOT Cluj a anuntat luni ca presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.

In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi, Doina Marioara Cojocaru, Dan Sergiu Dascal si Radu Codrut Jurcovanu.