Premierul britanic David Cameron a afirmat marti ca Marea Britanie trebuie sa-si reduca deficitul bugetar acum, pentru a pastra increderea investitorilor, in conditiile in care lira sterlina nu este o valuta de rezerva internationala, asa cum este cazul dolarului, anunta Reuters.

"Nu suntem o valuta de rezerva internationala, noi nu suntem Statele Unite ale Americii", a precizat el, inaintea intalnirii pe care o va avea la Washington cu presedintele SUA, Barack Obama.

"Avem aceeasi viziune, potrivit careia fiecare tara trebuie sa rezolve problemele legate de buget, dar momentul la care se face acest lucru poate fi diferit", a spus Cameron.

Seful guvernului de la Londra a precizat ca planul guvernului de a reduce cheltuielile publice si de a majora taxele va permite Marii Britanii "sa pastreze ratele dobanzilor la un nivel redus".

Statele Unite au lansat un semnal de avertisment dupa ce tarile din Uniunea Europeana au anuntat o serie de masuri de austeritate, temandu-se ca acest lucru ar putea stopa relansarea economiei mondiale.