Doi bancheri din Geneva au fost raniti dupa ce au deschis scrisori care contineau un material coroziv, anunta Reuters. Mai multe astfel de scrisori au fost trimise pe adresa unor institutii financiare din oras, dar si la locuintele unor angajati ai bancilor.

Aceste atacuri reprezinta un rar exemplu de violenta impotriva sectorului financiar, intr-un oras care a devenit centrul activitatilor de private banking in urma cu 200 de ani, si unde se spune ca sunt gestionate 10% din economiile private din intreaga lume.

Informatia a fost dezvaluita de Tribune de Geneve, care a anuntat ca mai multe plicuri care contineau un lichid coroziv au fost trimise luni pe adresele bancherilor genevezi, dar si la membri ai familiilor acestora. Alertate, autoritatile au trimis miercuri o adresa institutiilor financiare, prin care recomanda manevrarea cu atentie a plicurilor suspecte.

Aceste plicuri, de format C5 (jumatate din formatul A4) si de culoare alba, au data postei duminica, 22 august.

Adresele sunt scrise de mana, cu ajutorul unui sablon, astfel incat autorul sa nu poata fi identificat dupa scris.

Toate plicurile contineau o cutie rotunda, gri, cu o inaltime de zece milimetri si un diametru de 40 de mm. In interior se afla un lichid coroziv "extrem de acid", afirma politia, fara a preciza natura exacta a substantei.

In general, activitatea de Private Banking este destinata clientilor persoane fizice care au venituri mari sau detin active lichide semnificative.