O crestere economica de 3.5% in 2011 este posibila, a declarat ministrul bulgar al Economiei si Energiei, Traico Traikov. Intr-o declaratie facuta sambata la Varna, oficialul bulgar a spus ca deficitul nu este o problema atat de mare in conditiile in care exista crestere economica.

In proiectul de buget pentru 2011, cresterea prognozata a Produsului Intern Brut este de 3.6% pentru 2011, in timp ce Banca Mondiala estimeaza o crestere de 2.0% a PIB-ului.

Deficitul prognozat este de 2.8%, sub cel de 3% recomandat de Comisia Europeana.

Traikov a declarat ca, pentru a ajunge la o crestere de 3.5% a economiei, fiecare minister va trebui sa-si respecte obligatiile.

Ministrul a spus ca doreste fonduri suplimentare pentru credite la export si stimulente pentru investitori. In acest contest, Traikov a vorbit despre interesul in crestere al investitorilor chinezi, mentionand un om de afaceri asiatic ce doreste sa construiasca o fabrica in nord-estul tarii - o investitie estimata la 120 de milioane de euro.

Traikov sustine ca, in sectorul turistic, estimarile initiale indica o crestere de 5% a numarului de cazari in hoteluri.