Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Angajatii muncesc mai cu spor de cand a inceput criza

de Cristian Orgonas     HotNews.ro
Marţi, 7 septembrie 2010, 13:28 Economie | Finanţe & Bănci

Desi multe firme au dat faliment in ultimii doi ani, companiile care au reusit sa reziste au devenit mai eficiente, iar asta se poate observa analizand evolutia valorii adaugate brute generate de fiecare angajat, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

In Industrie, sectorul care s-a comportat cel mai bine de la inceputul crizei, valoarea adaugata bruta generata de fiecare angajat a crescut atat in 2009, cat si in primele doua trimestre din acest an. Astfel, in T1 si T2, fiecare angajat a produs in medie 20.165 lei respectiv 26.815 lei, cifre cu 25% mai mari decat valorile inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior, iar in comparatie cu 2008, procentele de crestere depasesc 35%.

Chiar si in Constructii, sectorul care a avut cel mai mult de suferit de pe urma crizei, valoarea adaugata bruta/angajat a crescut cu 6% in T1.10 vs T1.09, iar in T2.10 cresterea a fost de 12%. Comparativ cu primele doua trimestre din 2008 (cel mai bun an pentru constructii de dupa 1990), valoarea adaugata/angajat a crescut seminficativ:+47% in T1, respectiv + 12% in T2.

Cum a fost posibila aceasta crestere? In principal prin reduceri de personal. In T2.10, in Industrie, numarul angajatilor era cu 11% mai mic decat in T2.09 si cu 20% mai mic decat in T2.08. In Constructii, numarul angajatilor a scazut cu 14%, respectiv 23%.

Comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.


Citeste mai multe despre   












Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

549 vizualizari




ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri