UPDATE (ora 17:31): "Imi pare rau ca s-a intamplat ca multi dintre contribuabili sa stea la coada si cred ca lucrul acesta este foarte important sa-l rezolvam si va fi rezolvat", a declarat, marti, noul ministru al Muncii, Ioan Botis, dupa o intalnire cu primul ministru si ministrul Finantelor, anunta Mediafax. Ioan Botis a anuntat ca problema urmeaza sa fie rezolvata chiar in sedinta de miercuri a Guvernului, cand va fi aprobata o ordonanta in acest sens.

Cu o zi inainte de sedinta de Guvern, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si cel al Muncii, Ioan Nelu Botis, au fost convocati de catre premierul Emil Boc pentru a discuta despre modificarea OUG 58/2010 privind plata contributiilor sociale aferente activitatilor independente si despre Legea salarizarii unitare. Guvernul s-a angajat sa aprobe, in sedinta de saptamana aceasta, modificarile la Ordonanta de Urgenta 58/2010. Vor fi facute modificari si la normele de aplicare. Ministrul Finantelor si cel al Muncii au fost nevoiti sa pregateasca modificarile prevederilor fiscale inca din prima zi de mandat.

Potrivit modificarilor, angajatorul va putea sa depuna declaratiile privind plata contributiilor sociale aferente drepturilor de autor si altor venituri din activitati independente.

Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica un nou proiect de lege privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, ce ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011.