Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,2872 lei pentru un euro, nivel cu 0,43 bani mai mic decat cel din ziua anterioara. Marti, un euro era cotat de banca centrala la 4,2915 lei.

"Nu s-a intamplat nimic deosebit pe piata interbancara, leul s-a apreciat usor, asa cum arata si cursul BNR. Mari motive pentru apreciere nu exista insa", a declarat pentru HotNews.ro Vlad Muscalu, economist la ING Bank.

El a mai spus ca este destul de probabil ca moneda nationala sa incheie luna la nivelul de 4,35 lei pentru un euro, astfel incat "este posibil sa treaca de pragul de 4,3 lei pentru un euro in zilele urmatoare".

"Leul testeaza momentan pragul de 4,30 lei pentru un euro, iar pe fondul datelor slabe privind exporturile germane publicate in aceasta dimineata, perspectivele depasirii acestui nivel psihologic par ridicate. Daca o asemenea miscare nu va atrage atentia bancii centrale, este posibil ca presiunea de depreciere sa se accentueze", a aratat economistul ING.

Leul s-a depreciat insa in fata dolarului american, acesta fiind cotat la 3,3791 lei, de la 3,3625 lei in sedinta anterioara.

Francul elvetian a fost cotat miercuri la 3,3504 lei, cu peste trei bani mai mult decat in ziua anterioara, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,0310 lei, dupa ce banca centrala a afisat marti un curs de 4,0081 lei pentru 100 de yeni.