Domnul Ionescu a dat in iarna banca in judecata, dupa ce a vazut ca la un an si ceva de la semnarea contractului de credit, banca i-a marit rata cu vreo 19 euro, invocand o clauza potrivit careia isi rezerva dreptul de a revizui dobanda curenta, daca intervin evenimente semnificative pe piata monetara. Ce inseamna “semnificativ” exact, nimeni nu stie. Evident ca o crestere a Euribor cu 1000% poate fi un eveniment semnificativ. Dar cu 0,1%, cat de semnificativ o fi? In fine, nimeni nu poate spune precis ce e aia “semnificativ” pentru o banca, scrie Dan Popa pe pe blogul lui.

Domnul Ionescu s-a trezit neanuntat ca are de platit mai mult. Banca nu il instiintase decat dupa o oarecare perioada. Ionescu a dat banca in judecata si a mentionat ca macar atat puteau sa faca, sa il anunte. “Bai fraiere,

pagina4

pagina4

Foto: Hotnews

vezi ca de luna asta o sa platesti ne-semnificativ mai mult, din cauze semnificative”. Banca zice ca Ionescu si-a schimbat adresa. Ionescu aduce documente- corespondenta purtata cu banca- si zice ca si-a schimbat-o pe dracu.

Banca zice ca asa o fi, dar in cazul creditelor de peste 20.000 de euro (Ionescu avea vreo 22.000), nu opereaza legea privind regimul juridic al creditelor de consum si ca pana la urma, ce atata scandal, ca doar Ionescu a semnat cu mana lui contractul. Asa ca sa-l respecte.

Una peste alta, ca sa nu va retin foarte mult, instanta i-a dat dreptate lui Ionescu, a declarat “venit nedatorat” banii pretinsi de banca si au dat o sentinta irevocabila.

Citeste textul integral, vezi toate filele sentintei si comenteaza pe blogul lui Dan Popa