Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de referinta de 4,2523 lei pentru un euro, cu 0,60 bani mai mult decat in ziua anterioara. Joi, un euro era cotat de banca centrala la 4,2463 lei.

Vlad Muscalu, economist la ING Bank, a precizat pentru HotNews.ro ca dinamica monedei nationale pare stranie si nu se potriveste cu dinamica monedelor din regiune si cu evolutia pietelor de capital.

"Motivul ar putea avea legatura cu felul in care e vazuta Romania si moneda nationala", a mai spus acesta.

Intr-o nota transmisa in aceasta dimineata, economistul arata ca "aprecierea puternica de marti, probabil cauzata de o interventie valutara, a fost corectata, sugerand fie memoria scurta a speculatorilor valutari, fie asteptarile de depreciere ale actorilor din sectorul real, ce se poate sa se fi grabit sa profite de nivelele apreciate ale leului".

Leul a continuat sa se aprecieze in raport cu dolarul american, ajungand la 3,2369 lei pentru un dolar, de la 3,2476 lei pentru un dolar, cat era joi.

Francul elvetian a fost cotat vineri la 3,1858 lei, cu 5,36 bani mai putin decat in ziua anterioara, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,7726 lei, dupa ce banca centrala a afisat joi un curs de 3,7929 lei pentru 100 de yeni.​