Prim-ministrul Emil Boc a afirmat, miercuri, ca l-a mandatat pe ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sa inlocuiasca actuala formula a impozitului minim pentru firme cu un impozit forfetar, aplicabil doar in domeniile expuse la evaziune fiscala, anunta Agerpres.

"Ministrul Finantelor are mandat pentru a elimina actuala formula si de a regandi impozitul minim in sensul reorientarii lui spre un impozit cu adevarat forfetar, restrans doar la acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi combatuta", a spus Boc.

Referitor la proiectul Legii salarizarii unitare, el a mentionat ca textul va fi finalizat pana la 1 octombrie, urmand sa fie adoptat fie prin asumarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, fie prin procedura de adoptare de urgenta de catre Legislativ.

"Proiectul Legii salarizarii unitare este in dezbatere publica si urmeaza sa fie finalizat pana la 1 octombrie. Nu am luat o decizie inca in Guvern si in coalitie, dar avem la dispozitie cele doua proceduri: procedura de urgenta in Parlament sau procedura asumarii raspunderii. Vom lua o decizie dupa ce voi consulta coalitia care sustine Guvernul", a spus Boc.

Discutam in octombrie despre un nou acord cu FMI

Primul ministru a precizat ca Guvernul va discuta despre un nou acord cu Fondul Monetar International in luna octombrie, cand delegatia FMI va fi prezenta la Bucuresti.

Intrebat daca Executivul doreste incheierea unui nou acord, de tip precautionary, cu FMI, premierul Boc a mentionat ca se urmareste in primul rand sa se duca la bun sfarsit actuala intelegere cu Fondul.

"Obiectivul Guvernului, in primul rand, este de a respecta acordul pe care il avem si de a-l duce la bun sfarsit in conditiile stabilite si despre un nou acord vom discuta incepand cu luna octombrie, cand delegatia FMI va fi prezenta din nou in Romania si vom vedea la ce concluzie si la ce forma de acord vom ajunge'', a spus Boc.

Premierul Emil Boc participa, la New York, la reuniunea la nivel inalt a ONU dedicata Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.