Prioritatea pentru 2011 este alocarea resurselor financiare pentru cofinantarea proiectelor europene, a declarat premierul Emil Boc cu ocazia unei intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale. Boc sustine ca Executivul nu va merge pe mana populismului, chiar daca este perioada de criza, iar banii vor fi orientati in special pentru cofinantarea proiectelor europene si investitii. "Daca luam bani de la cofinantarea proiectelor UE, ne taiem propria sansa de dezvoltare (...) Daca toti banii vor merge spre consum, nu vom avea sanse de crestere economica", a spus Boc. Acesta a mai spus ca Executivul a demarat un proces de reforma a statului, "care vine dupa 20 de ani de politici care nu au fost corelate". In timpul acestor declaratii, in Piata Victoriei, se pregatea mitingul de protest organizat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamanat.

"Marea provocare a anului 2011 este de a aloca resurse financiare suplimentare pentru cofinantarea proiectelor europene. Anul 2011 are ca prioritate asigurarea resurselor de cofinantare pentru aducerea banilor europeni in Romania", a spus Boc. Acesta le-a transmis politicienilor un mesaj: Este greu sa inteleaga foarte multi politicieni acest lucru, care prefera sa ramana in continuare captivi politicilor populiste. Pentru ei avem un mesaj foarte raspicat: Guvernul Romaniei nu va merge pe mana populismului, chiar daca este perioada de criza. De aceea, banii pentru 2011 vor fi orientati spre investitii, dezvoltare, locuri de munca si cofinantarea proiectelor europene.

Emil Boc a mai spus ca trebuie prioritizate investitiile. "Sunt investitii in Romania de peste 40 de miliarde de euro deschise in momentul de fata. Romania nu are resurse sa le poata acoperi pe toate. Daca vom continua aceeasi politica asa cum a fost promovata in ultimii 20 de ani, ca in fiecare an se face cate putin din fiecare, dar nimic in integralitate, Romania va irosi resurse publice extrem de importante", a precizat premierul.

Emil Boc a mai afirmat ca "statul roman trebuie schimbat din temelii, nu doar cosmetizat", in urma unui proces de reformare a institutiilor statului.

Reprezentantii Bancii Mondiale vor realiza, pe parcursul acestei luni, o analiza functionala a administratiei publice din Romania. In urma acestei analize, vor oferi Guvernului solutii pentru imbunatatirea administratiei publice.