Comisia pentru buget din Senat a aprobat scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei. Urmeaza votul din plenul Senatului si cel din Camera Deputatilor, care este camera decizionala. "Sper ca in doua saptamini sa intre in plenul Senatului, unde cred ca nu vom avea emotii", a declarat pentru HotNews.ro Iulian Urban, initiatorul proiectului.

UPDATE 1: Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat pentru HotNews.ro ca Executivul sustine mentinerea cotei unice de 16% si le cere initiatorilor proiectului sa respecte legea responsabilitatii fiscal-bugetare.

"Am elaborat Strategia Fiscala pentru o cota de 16%. Initiatorii ar fi trebuit sa prevada masuri care sa compenseze scaderea veniturilor bugetare. Respingem scaderea cotei unice in acest moment", a mai spus Ialomitianu.

Proiectul legislativ, depus in luna iunie 2010, prevede modificarea Articolului 43 din Codul Fiscal, referitor la impozitul pe venit.

La 9 septembrie, Guvernul a dat aviz negativ proiectului, aratind ca scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% ar duce in 2011 la o scadere a veniturilor bugetare cu 5,2 miliarde de lei.

"E vorba despre o masura care sa stimuleze atit investitiile straine, cit si iesirea la suprafata a unei parti din economia subterana", a mai spus Iulian Urban.