Miliardarul american Warren Buffett compara Wall Street cu o biserica ale carei actiuni fac bine societatii, dar in paralel opereaza jocuri de noroc, transmite Bloomberg.

Warren BuffettFoto: Agerpres

Wall Street "face o gramada de lucruri bune si apoi este luat drept cazino", a declarat Warren Buffet, in varsta de 80 de ani, la conferinta de presa organizata de revista Fortune la Washington.

"Oamenii au tendinta de a juca jocuri de noroc si devine din ce in ce mai usor pentru ei sa joace", spune Buffett.

"Una dintre problemele care exista inca este valoarea stimulentelor pentru managerii institutiilor finaciare mari", a explicat miliardarul.

Totodata, cel mai bogat al doilea om din lume, dupa Bill Gates, Buffett a propus scaderea taxelor pentru toti cu exceptia celor bogati. El pledeaza chiar pentru marirea impozitelor in randul celor avuti care, in opinia sa sunt impozitati prea putin.

"Taxandu-i pe cei bogati este cea mai buna modalitate a guvernului sa-si mareasca veniturile", a spus Buffett intr-un interviu acordat marti CNN.

Unul dintre cei mai de succes investitori la bursa din lume si presedinte si actionar majoritar al companiei Berkshire Hathaway, Buffett se bazeaza pe bancile de investitii pentru a finanta achizitii sau pentru a oferi instrumente derivate care ii permit sa speculeze pe bursa.