"Retrimiterea legii pensiilor in Parlament nu va afecta relatia Romaniei cu Fondul Monetar, obligatia asumata de Guvern fiind aceea ca legea sa treaca prin Parlament, fara a se preciza undeva vreun dead-line", a declarat pentru HotNews.ro Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la institutia internationala.

Mihai TanasescuFoto: Agerpres

Potrivit lui Tanasescu, delegatia Fondului va sosi peste doua saptamani la Bucuresti in cadrul celei de-a sasea misiune de evaluare a performantelor economice ale Romaniei. Discutiile se vor referi desigur la toate angajamentele asumate si la modul in care acestea au fost indeplinite, a mai precizat Tanasescu.

Recent, fostul ministru al Finantelor facuse pentru HotNews o analiza a atuurilor si a provocarilor care se afla in fata Guvernului. Astfel, in opinia lui Tanasescu, Romania se confrunta cu o lipsa de credibilitate in ceea ce priveste aplicarea masurilor asumate, avand de suferit si in ce priveste aplicarea "mai hotarita" a masurilor de combatere a evaziunii fiscale.

Tanasescu a mai spus, raspunzand unui email trimis de redactorul HotNews.ro ca punctele la care Romania mai poate puncta tin de prezentarea reformelor intr-un cadru de strategie pe termen lung si nu in ultimul rand, de o coordonare mai buna a comunicarii interne si externe.

De partea cealalta, a avantajelor care trebuie fructificate, Romania a dovedit o importanta determinare politica in privinta continuarii reformelor structurale si a demonstrat un comportament pro-activ in relatia cu Comisia Europeana si cu reprezentantii Fondului.