In cursul saptamanii viitoare vor fi platiti angajatii care, in august, au contribuit substantial la realizarea veniturilor, a declarat, vineri, intr-o interventie televizata, Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"In cursul saptamanii viitoare vor fi platiti oamenii care in august au contribuit substantial la realizarea veniturilor. Aceste stimulente trebuie acordate doar acelor angajati care contribuie la realizarea programului de crestere a veniturilor si de scadere a evaziunii fiscale, si nu ca ajutor social", a spus Blejnar, citat de Agerpres.

Salariatii din Ministerul Finantelor Publice care vor primi stimulente vor fi cunoscuti dupa ce se va finaliza evaluarea la nivel teritorial, a declarat, tot vineri, la MFP, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Oprescu a precizat ca, in Protocolul incheiat joi cu reprezentantii MFP, este prevazuta trecerea in salariul de baza a unor stimulente medii de 1,5 salarii de baza.

Comisia formata din reprezentanti ai sindicatelor si ai Ministerului de Finante s-a intalnit vineri pentru a stabili criteriile de acordare a stimulentelor.

"Am convenit ca azi vom stabili aceste criterii. Vrem foarte mult ca cei care stau in timpul serviciului sa nu mai ia stimulente. Am considerat necesara restabilirea modului de acordare si asta va face comisia. Obligatoriu trebuie sa dam drumul, astfel incat sambata sau luni sa avem aceste stimulente pe card", a spus Oprescu, vineri dimineata.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a anuntat joi constituirea unei comisii care sa stabileasca criteriile de acordare a stimulentelor.