Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat miercuri, la sosirea la Ministerul Muncii, ca trebuie evaluata o eventuala majorare a salariului minim, intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie, potrivit Mediafax. De asemenea, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a spus ca nu s-a discutat pana in prezent in legatura cu majorarea salariului minim, dar ca probabil acest subiect va fi abordat in sedinta de miercuri.

Jeffrey Franks a aratat ca stie ca au fost facute presiuni privind majorarea salariului minim si ca acest lucru ar putea fi un avantaj, dar ca trebuie facuta o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce inseamna o eventuala majorare intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie.

Seful misiunii FMI in Romania a mai spus ca sunt intarzieri in ceea ce priveste legea salarizarii unitare si cea a pensiilor, dar a aratat ca spera ca acestea sa fie recuperate.

Referindu-se la acelasi subiect, Mihai Tanasescu a precizat ca spera ca legislatia sa fie aprobata in timp si sa nu creeze probleme in derularea programului.

UPDATE Seful misiunii FMI in Romania a declarat dupa intalnirea cu ministrul Muncii, Ioan Botis, ca majorarea salariului minim ar putea descuraja angajarile, astfel ca autoritatile trebuie sa fie precaute daca vor lua o astfel de decizie.

"Cresterea salariului minim ar putea descuraja angajarile si trebuie sa fii foarte precaut daca iei o astfel de decizie", a spus Jeffrey Franks, dupa intalnirea cu ministrul Muncii, Ioan Botis.

Referitor la proiectiile privind economia, Franks a precizat ca acestea vor fi analizate in timpul vizitei de la Bucuresti si ar putea fi revizuite, dar nu substantial.

Vizita misiunii FMI la Bucuresti are in vedere evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri.