Fondul Monetar International (FMI) a transmis Guvernului ca nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, sub nivelul de minim 700 lei avansat in discutii de reprezentantii Executivului, au declarat surse participante la discutii citate de Mediafax. In urma cu o saptamana, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca o eventuala majorare a salariului minim trebuie evaluata, intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie.

Potrivit lui Varujan Pambuccian, liderii coalitiei au propus FMI cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei, scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%.

"Dupa simularile dansilor propunerile noastre inseamna o gaura la buget, ei neprivindu-le corelat din prisma efectelor lor economice, ci contabilicesc", a mai spus Pambuccian.

O misiune a FMI este prezenta incepand din 20 octombrie, la Bucuresti, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri. Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.