Fondul Monetar International (FMI) se asteapta ca economia Romaniei sa creasca in 2011, a declarat joi seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, aratand ca informatiile aparute in presa nu sunt corecte.

"Nu va fi recesiune in 2011. Informatiile care au fost prezentate in presa, ca ne-am astepta la asa ceva, nu sunt corecte. Vom prezenta cifrele corecte la sfarsitul vizitei, dar va pot spune ca cifrele sunt pozitive si nu ne asteptam la recesiune in 2011", a spus Jeffrey Franks dupa o intalnire cu conducerea PSD.

Seful misiunii FMI a adaugat ca avansul economic va fi "relativ apropiat" de 1,5%.

Declaratiile lui Jeffrey Franks vin dupa ce ZF a scris ca FMI ia in calcul ca 2011 sa fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia Romaniei, acceptand in calculele sale posibilitatea ca PIB sa scada cu 1%.

"Pot sa va spun ca noutate ca FMI ia in calcul un scenariu negativ de -1%, pe o plaja de la -1% pana la +1%, dupa ce pana acum vorbeau numai de crestere economica pentru anul urmator", au precizat pentru ZF surse participante la discutiile pentru construirea proiectului de buget pe anul viitor.