"In ultimele doua saptamani, misiunile FMI si BM s-au aflat in Romania pentru a evalua progresele facute de Romania. La nivel de experti am ajuns la un acord in ceea ce priveste evaluarea. Rezultatele au fost bune si am convingerea ca vom putea solicita aprobarea boardului FMI la jumatatea lunii ianuarie", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Tonny Lybek.

Jeffrey Franks:

Ca urmare a impactului puternic a celei mai mari crize din lume, cresterea economica asteptam sa se intoarca in teritoriu pozitiv incepand cu 2011- 0,5%

O executie hotarata a bugetului in perioada urmatoare va fi o decisiva pentru atingerea tintelor.

Srpijinim efortul autoritatilor pentru atragerea fondurilor europene

A existat o intarziere in privinta arieratelor

Am luat nota de decizia autoritatilor de a incheia un nou acord. Am avut o misiune de succes, chiar daca mai sunt multe de facut

Spre sfarsitul acestui an credem ca Romania nu vca cobori sub 2%, urmand sa intre in teritoriu pozitiv in 20100. Inflatia ar putea depasi nivelul anticipat. Am fost impresionati de determinarea autoritatilor de a ajusta economia. Ajustarea nu a fost impusa de FMI, ci de provocarile aduse de criza.

Autoritatile romane au fost nevoite sa ia decizii dintre cele mai dure. Pentru a stimula cresterea economica, am decis sa sprijinim absorbtia de fonduri europene. Daca gradul va creste, vom mari fondurile destinate investitiile.

Exista presiuni privind cresterea arieratelor in Sanatate si am convenit cai prin care cresterea acestora sa fie stopata.