"Am si eu experiente neplacute cu bancile. Firma mea s-a imprumutat la o banca si a trebuit sa aduc garantii personale, desi cele aduse prin firma depaseau cu mult valoarea creditului. E adevarat, in Romania, din anumite motive conjuncturale, costul creditului este mai ridicat si probabil ca daca anumite incidente politice vor disparea, costul creditului ar putea scadea", a spus fostul premier Calin Popescu Tariceanu la o dezbatere pe marginea OUG 50/2010.

Tariceanu a mai afirmat ca abordarea Ordonantei trebuie facuta fara nuante populiste, dar cu realism si corectitudine. Fostul premier a admis ca pot exista semne de intrebare cu privire la nivelul profiturilor bancare din anii anteriori, situatie care ii aminteste de intalnirea "prostilor cu smecherii".

"Eu cred ca daca rata profitului bancar din Romania e de trei ori mai mare decat in alte tari, cred ca trebuie sa ne punem niste intrebari. Am putea spune in aceasta situatie ca s-au intalnit prostii cu smecherii si nu cred ca ar trebui sa ajungem aici", a explicat Tariceanu.