Miercuri a avut loc primul termen in procesul intentat BCR de catre o parte a propriilor clienti, avocatii bancii depunand o intampinare care a amanat cauza pentru data de 12 noiembrie, a declarat pentru HotNews.ro Violeta Vasilioglu, liderul grupului de clienti ai bancii.

Clientii acuza BCR ca nu respecta nici acum prevederile Ordonantei 50/2010, aducand in sprijinul lor o declaratie din partea conducerii ANPC potrivit careia Actul Aditional propus de banca este nul de drept. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea bancii, urmand ca pe masura ce el ne va fi furnizat, sa il publicam.

“Am cerut plata suspendarii ratelor pentru ca noi consideram ca dobanzile sunt abuziv calculate. In plus, exista riscul ca banca sa ne declare creditul scadent, existand portite care ii permit sa o faca”, a mai spus Vasilioglu.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea bancii, urmand ca pe masura ce el ne va fi furnizat, sa il publicam. BCR-ul este reprezentat de Casa de avocatura Nestor si Asociatii, iar clientii sunt reprezentati de Piperea si Asociatii.