Cancelarul german Angela Merkel a avertizat marti, intr-un articol aparut in publicatia britanica "Financial Times", ca protectionismul comercial este cea mai mare amenintare la adresa recuperarii economiei mondiale. Afirmatia vine inaintea reuniunii din aceasta saptamana a G20 la Seul, scrie AFP.

"Cel mai mare pericol care ne ameninta este protectionismul si nu luam in continuare masuri suficiente pentru a asigura un comert cu adevarat liber", a spus Merkel pentru Financial Times.

Angela Merkel care se va intalni joi cu liderii marilor economii mondiale in Coreea de Sud, a pledat pentru finalizarea negocierilor Rundei de la Doha, ce presupune masuri de liberalizare a comertului mondial.

"Exista ceva ce putem face, nu costa mult si nu va crea noi datorii. Asta este finalizarea Rundei de la Doha. Vorbim despre asta de ani intregi, dar exista din nou o sansa ca in 2011 sa finalizam in sfarsit acordul", a declarat Merkel.

Germania a fost, in repetate randuri, criticata pentru excedentul comercial imens, care ar dezechilibra comertul mondial.