O mare parte a angajatilor BNR din sectorul supravegherii bancare ar putea parasi institutia, ca urmare a centralizarii acestui tip de operatiuni dar si ca efect al scaderilor salariale din institutia centrala. “Nu avem cum sa ii oprim. Unul a venit chiar acum cateva zile sa imi spuna ca a decis sa treaca in mediul privat, unde salariul este mai mare. Omul facea naveta la Bucuresti iar dupa ce salariile au fost reduse cu 25%, a preferat sa accepte munca la privat”, au declarat pentru HotNews.ro surse din BNR.

Conducerea Bancii Centrale a trecut la restructurari mai consistente de personal si de agentii inca de acum 5 ani. "Restructurarea BNR, în toţi aceşti ani, nu s-a făcut de dragul unei mode. Şi nici pentru a opera unele înfrumuseţări, pentru ca Banca Naţională să arate mai bine. Procesul a fost declanşat cu scopul de a obţine un rezultat bun: o instituţie suplă, flexibilă, capabilă să-şi îndeplinească obiectivele impuse de legile bancare. Practic, am pregătit şi continuăm să pregătim o bancă centrală care să facă faţă procesului integrării României în Uniunea Europeană şi trecerii la euro”, a explicat Guvernatorul Isarescu.

Anul trecut, BNR a disponibilizat 56 de persoane si a facut 109 angajari. “În conditiile unei fluctuatii moderate a personalului fata de anii precedenti, în anul 2009 s-au desfasurat 21 de concursuri în centrala bancii si 13 în sucursalele teritoriale, în urma carora au fost operate 109 angajari (100 în centrala si 9 în sucursale). De asemenea, în cursul anului 2009 un numar de 56 de angajati au încetat raporturile de munca cu banca, din care 34 în centrala si 22 în sucursale. Astfel, în Banca Nationala a României, în anul 2009, a fost înregistrata o rata de schimb a personalului (staff turnover rate) de 3,3 la suta”, se arata in Raportul BNR pe anul trecut.

Salariile angajaţilor BNR au fost reduse cu 25% de la 1 iulie, ceea ce a provocat nemultumiri in randul personalului angajat.