"Stabilitatea Erste Bank Ungaria nu este sub nicio forma in pericol, in ciuda faptului ca recent a anuntat disponibilizarea a 9% din angajati, pe fondul contextului economic foarte dificil pe plan local. Management-ul prudent si rationalizarea foarta stricta a costurilor asigura in continuare soliditatea bancii, iar grupul mama isi pastreaza angajamentul pe termen lung fata de operatiunile din Ungaria", a declarat pentru HotNews Alina Costache, External Comunicator al Erste Group. Regretam eroarea de traducere aparuta in cotidianul ungar Portfolio.hu, mai spune Costache. Precizarile ei vin dupa ce un cotidian ungar a scris ca taxa pe bănci reprezintă o povară extraordinară care pune în pericol stabilitatea băncii pe termen lung.

Erste Bank Ungaria va disponibiliza 9% din angajati ca urmare a aplicarii taxei bancare, scriePorfoliu.Hu, citand cotidianul “Napi Gazdasag”. Reprezentantii bancii au confirmat reducerile de costuri şi controlul strict al acestora trebuie să asociate cu reducerea personalului pentru a putea rezista pe termen lung în actualul mediu economic.

Potrivit Napi Gazdaság, si KBC Group ia în considerare o reducere drastica la numărul de angajaţi din divizia maghiara a institutiei, tot pentru a compensa efectele negative ale noului impozit impus bancilor.

Parlamentul de la Budapesta a votat, joi, introducerea unei taxe exceptionale asupra bancilor si asigurarilor care urmeaza sa permita colectarea a 200 miliarde de forinti (aproximativ 700 de milioane de euro). France Presse relateaza ca aceste masuri au fost luate de guvern pentru reducerea deficitului public.

De altfel, premierul maghiar Viktor Orban a anuntat inca de luna trecuta ca va fi introdusa aceasta taxa, masura urmand sa fie aplicata in urmatorii trei ani si echivaleaza cu 0,45% din bilanturile bancilor.

Totusi, aceasta decizie nu se bucura de larga sustinere a Fondului Monetar International si Uniunii Europene, care au estimat ca taxa reprezinta o contributie prea ridicata