Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

In luna octombrie, restantele la banci au crescut cu 237 milioane lei

de Cristian Orgonas     Businessday.ro
Joi, 25 noiembrie 2010, 14:45 Economie | Finanţe & Bănci

Conform datelor BNR publicate astazi, in luna octombrie totalul restantelor la banci inregistrate de populatie si agentii economici a ajuns la 15,9 miliarde lei sau 7,64% din soldul total de credite, in crestere usoara fata de cele 15,67 miliarde inregistrate in luna anterioara. In acelasi timp, in ultima luna soldul de credite a scazut cu 1,1 miliarde lei, de la 209,4 la 208,28 miliarde, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

In ce priveste restantele la creditele in lei, acestea au ajuns la o pondere de 9,57% din totalul soldului de credite acordate in lei, iar restantele la creditele in valuta au ajus la o pondere de 7,64%, detalii aici.

De remarcat faptul ca, in octombrie, restantele la credite au crescut cu “doar” 237 milioane lei, asta dupa ce in august si septembrie cresterea a fost 0,9, respectiv 1,3 miliarde, detalii aici.

Daca analizam insa situatia pe judete observam ca in Bihor, restantele la creditele in valuta au scazut de la echivalentul a 980 milioane lei in septembrie, la 289 milioane in octombrie, dupa ce in septembrie au crescut cu 683,3 milioane in comparatie cu august, am scris despre aceasta “joaca” aici.

Daca eliminam variatia inregistrata in ultimele doua luni in Bihor ajungem la o crestere totala a restantelor de 606 milioane in septembrie fata de august, si 927 milioane in octombrie fata de septembrie.

In prezent, cea mai mare pondere a creditelor restante se regaseste in Galati (12,8%) si Ialomita (12,1%), iar cea mai mica in Gorj (4,5%) si Dambovita (5,2%). In Bucuresti, creditele restante au o pondere de 7,2%, in Timis de 7,9%, in Iasi de 7,5%, iar in Cluj de 7,2%.

Citeste si comenteaza pe blogul Businessday.ro.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

687 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version