Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat sambata ca perspectiva financiar-bugetara pentru anul urmator este buna, iar salariile si pensiile vor putea fi platite, transmite Agerpres. Ialomitianu a spus ca acest lucru se poate face cu conditia ca politica Guvernului sa fie in continuare prudenta.

"Din punct de vedere al perspectivei financiar-bugetare pe 2011, avem o situatie buna, dar sa avem o politica in continuare prudenta. Vom avea un sistem de salarizare si de pensii sustenabil, putem plati salariile si pensiile, putem sa dam mai multi bani pentru investitii, pentru ca si proiectele de la nivel local sa poata fi finantate, putem atrage mai multe fonduri europene. Mentinem un sistem de fiscalitate redus, ma refer la impozitul pe profit si impozitul pe venit", a spus ministrul Finantelor.

Ialomitianu a respins ideea impozitarii progresive, enuntate de catre PSD: "PDL mentine cota unica si doreste sa ajute mediul de afaceri. Sigur ca mediul de afaceri poate sa spuna ca nu a fost ajutat cat trebuie. Nu am putut sa ajutam foarte mult mediul de afaceri, pentru ca a trebuit sa reducem cheltuielile, sa avem posibilitatea sa finantam".

Ialomitianu a declarat ca bugetul Romaniei nu poate suporta masurile sociale propuse de catre principalul partid de opozitie: "Ce ne propune PSD? Cheltuieli foarte mari in domeniul social. Acele cheltuieli sa stiti ca nu se pot finanta. Foarte multi parlamentari din PSD spun: domnule, daca noi am lua masurile pe care le propunem, am intra in faliment. Deci, ipocrizie din partea PSD".

Ministrul Finantelor a declarat ca masurile luate de actualul Executiv ar fi fost luate de orice partid care ar fi fost la guvernare, "daca ar fi fost un partid constient, responsabil".