WikiLeaks detine informatii compromitatoare despre conducerea unei mari banci americane si va publica aceste documente la inceputul anului viitor - a anuntat fondatorul acestui site, Julian Assange, intr-un interviu publicat de revista Forbes si preluat de France Presse. Julian Assange nu a dezvaluit, insa, numele acestei banci.

''Au avut loc practici contrare eticii, dar este prea devreme sa sugeram ca este vorba despre un delict. Trebuie sa fim prudenti si sa nu-i etichetam drept delincventi pe unii oameni, inainte de a fi siguri de fapte'', a mai spus Assange.

Fondatorul WikiLeaks a explicat ca se va prezenta modul in care se comporta bancile la nivelul conducerii lor, intr-o maniera "care va provoca anchete si reforme''.

Julian Assange a dezvaluit ca banca reprezinta unul din sectoarele economice care-si protejeaza cel mai bine secretele, cu spionaj privat. ''Sunt evidente lucrurile pe care le vrem: ceea ce se refera la spionaj si la razboi, dar si la marile escrocherii financiare. Aceste lucruri ii afecteaza enorm pe oameni'', a conchis Julian Assange.

Aceste dezvaluiri au loc dupa ce site-ul Wikileaks a prezentat, in urma cu cateva zile, documente din peste 250.000 de dosare secrete ale corespondentei diplomatice americane. Telegramele prezentate dezvaluie detalii referitoare la un impas tensionat cu Pakistanul in privinta combustibilului nuclear, planuri de a reuni peninsula coreeana dupa eventuala prabusire a Nordului si negocieri referitoare la repatrierea detinutilor de la Guantanamo Bay.

De asemenea, documentele dezvaluie suspiciuni legate de existenta unor finantatori sauditi ai Al-Qaeda si esecul SUA de a preveni ca Siria sa furnizeze, inca din 2006 un stoc masiv de arme pentru Hezbollah in Liban.