Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la sfarsitul lunii noiembrie la nivelul de 32,80 miliarde de euro, cu 491 milioane de euro mai mult decat la finele lunii octombrie, potrivit datelor BNR.

In cursul lunii noiembrie, operatiunile financiare la capitolul intrari au fost de 2,61 miliarde de euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, inclusiv cu sumele provenind din emisiunea de obligatiuni de stat in valuta de pe piata interna, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale.

Totodata, au fost consemnate iesiri de 2,12 miliarde de euro, reprezentand plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice interne si externe directe si garantate de stat, inclusiv cu sumele reprezentand rambursarea emisiunii de obligatiuni de stat in valuta de pe piata interna, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 3,52 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, erau la sfarsitul lunii noiembrie de 36,32 miliarde de euro, fata de 35,53 miliarde de euro la 31 octombrie.

Platile scadente in luna decembrie 2010 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 92,68 milioane de euro.