Guvernul aloca fonduri suplimentare pentru finantarea revistelor culturale

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 2 decembrie 2010, 20:58 Economie | Finanţe & Bănci

Guvernul a aprobat joi suplimentarea bugetului Ministerului Culturii si Patrimoniului National cu 2,5 milioane de lei si a bugetului Academiei Romane pe anul 2010 cu 50.000 de lei, pentru sustinerea financiara a revistelor culturale din Romania, a declarat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului. Potrivit acesteia, fondurile alocate suplimentar vor fi utilizate pentru finantarea unor publicatii culturale ale uniunilor de creatori din domeniul literaturii, arhitecturii, artei plastice, muzicii si dramaturgiei, precum si publicatii in limbile maghiara si germana.  

Vor beneficia de aceste fonduri suplimentare urmatoarele publicatii: ¬Romania Literara¬, ¬Luceafarul¬, ¬Ramuri¬, ¬Orizont¬, ¬Apostrof¬, ¬Helikon¬, ¬Convorbiri literare¬, ¬Viata Romaneasca¬ si ¬Steaua¬ (editate de Uniunea Scriitorilor din Romania); ¬Arhitectura¬ (editata de Uniunea Arhitectilor din Romania); ¬Arta¬ (Uniunea Artistilor Plastici din Romania); ¬Muzica¬ si ¬Actualitatea Muzicala¬ (editate de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor); ¬Semnal teatral¬ (Uniunea Teatrala din Romania ¬ UNITER); ¬Contemporanul ¬ Ideea europeana¬; ¬Lato¬; ¬Vatra¬; ¬Korunk¬; ¬Szekelyfold¬; ¬Echo der vortragsreihe¬.  

Cele 50 mii de lei alocate suplimentar bugetului Academiei Romane vor fi utilizate pentru a sustine publicatiile culturale editate de Institutul de Etnografie si Folclor ¬Constantin Brailoiu¬ si de Institutul de Istoria Artei ¬George Oprescu¬.  

Banii vor fi alocati din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului pentru anul 2010.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

355 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Foarte frumos! (Joi, 2 decembrie 2010, 21:39)

    i22eh [utilizator]

    Sper doar sa nu se trezeasca cineva sa spuna ca e criza si banii nu trebuiau dati.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri