FMI a discutat cu autoritatile de la Bucuresti o serie de principii pentru mai buna cheltuire a banilor publici. "Modul in care se face restructurarea cheltuielilor ramane la decizia autoritatilor; nimeni nu impune vreun cuantum. In plus, nu exista nicio conditie de acest gen in Scrisoarea de intentie dintre autoritatile romane si FMI", a declarat pentru HotNews.ro Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International.

Joi, 2 decembrie surse din Coalitia de guvernare au declarat ca FMI a sugerat Guvernului Romaniei sa reduca perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului la maxim un an si ca indemnizatia sa fie plafonata la 600-1.000 lei. ​

Mihai Tanasescu a mai spus: "Este limpede ca exista anumite excese in zona de cheltuieli destinate asistentei sociale. Dar, inca o data, modul in care se vor restructura este la latitudinea autoritatilor romane, iar Fondul nu va veni sa spuna daca este bine sau nu cum procedeaza".

In plus, a mai spus Tanasescu, singurele tinte agreate cu autoritatile romane sunt cele cunoscute si incluse in Memorandum si in Scrisoarea de intentie.