BCR a restructurat de la inceputul crizei aproximativ 10.000 de credite acordate populatiei, au declarat oficialii bancii in cadrul unei conferinte cu ocazia implinirii a 20 de ani pe piata romaneasca. De asemenea, acestia au mai aratat ca imprumuturi ipotecare in valoare de 120 milioane de euro au fost refinantate de clientii BCR la alte institutii de credit.

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, nu a dorit insa sa spuna numarul clientilor care au recurs la aceasta solutie. Bruynseels a adaugat ca o mare parte a acestor refinantari au fost facute de cei care au luat credit cu dobanda promotionala in primul an si au constatat apoi ca nu pot sa plateasca.

Vicepresedintele de retail al BCR, Oana Petrescu, a aratat ca bancherii sunt constienti de dificultatile pe care le intampina clientii in rambursarea creditelor, in conditiile reducerii veniturilor, precizand ca exista o serie de produse puse la dispozitia acestora pentru a-si pune finantele in ordine.

BCR se asteapta la o crestere cu 5% a creditelor acordate in 2011

Pentru anul viitor, seful BCR estimeaza o crestere cu 5% a volumului de credite acordate populatiei de catre banca, fata de un avans de 3% in acest an. Pe segmentul corporate, Bruynseels se asteapta la un avans de 5-8%.

"Odata ce oamenii vor avea bani in buzunar si incredere in locurile de munca, vor incepe sa cheltuiasca din nou", a declarat Dominic Bruynseels, dar a adaugat ca nu se asteapta ca acest lucru sa se intample pana la jumatatea anului viitor.