Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Proiectul de modificare a Codului Fiscal: Cheltuielile cu benzina raman nedeductibile, cazinourile -obligate sa vanda bilete de intrare, eliminarea unor scutiri de la plata accizelor

Cheltuielile cu benzina raman nedeductibile, cazinourile sunt obligate sa vanda bilete de intrare si se elimina anumite scutiri de la plata accizelor. Masurile fac parte din proiectul de modificare a Codului Fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor. Bonurile de valoare care se acorda angajatilor vor fi si ele impozitate. In ceea ce priveste activitatile recreative de genul spectacolelor culturale, artistice sau sportive, Finantele intentioneaza sa schimbe modul de impozitare, in functie de incadrarea fiscala a celui care beneficiaza de acestea. In cazul accizelor, se elimina scutirile in ceea ce priveste tigaretele destinate testelor stiintifice si celor de calitate. Oficialii Ministerului admit ca am putea asista la o posibila crestere a preturilor de vanzare pentru anumite produse accizabile, ca urmare a majorarii nivelului accizelor.

Schimbari - surpriza in discutia Ordonantei 50 privind creditele: PDL trece de partea bancilor. Lipsa cvorumului a amanat decizia finala. Tensiunea de pe forumurile de discutii creste

Dezbaterile pe marginea Ordonantei 50/2010 privind contractele de credite pentru consumatori au luat o intorsatura neasteptata in sedinta de miercuri. In cadrul discutiilor din Comisia de specialitate a Camerei Deputatilor, deputatii PDL au imbratisat propunerile reprezentantilor bancilor, in special pe cea legata de aplicarea ne-retroactiva a prevederilor actului normativ. Desi deputatul democrat-liberal Gheorghe Ciobanu a declarat pentru HotNews.ro ca nu exista nicio intelegere in cadrul grupului in acest sens, la numai cateva ore un alt membru al comisiei, democrat-liberalul Adrian Nitu a confirmat consemnul. Ne-au convins cei de la Banca Nationala a Romaniei, ei anuntandu-ne ca aceasta este o conditionalitate din acordul pe care il avem incheiat cu Fondul Monetar International, a declarat Adrian Nitu pentru HotNews.ro. Propunerea nu a trecut la vot din lipsa de cvorum, asa ca va fi discutata la urmatoarea intalnire a membrilor Comisiei. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca aplicarea Ordonantei 50 in forma actuala poate avea un efect de descurajare a creditarii, care va antrena o intarziere a redresarii economiei romanesti si, in consecinta, chiar o ingreunare a bugetului de stat. El a precizat ca ordonanta privind creditele populatiei nu este retroactiva, dar nici in spiritul directivei europene care prevedere aplicarea doar la creditele noi. Reprezentantul Romaniei in boardul FMI, Mihai Tanasescu, nu a confirmat existenta unei conditionalitati in privinta adoptarii Ordonantei, marginindu-se sa puncteze ca aceasta ordonanta este bine-venita, in spiritul protectiei consumatorului.

Internetul mobil de mare viteza l-a depasit pe cel fix: 3,32 milioane de conexiuni mobile in banda larga in primul semestru din 2010

Internetul mobil de mare viteza l-a depasit pe cel fix. Romanii au ajuns sa detina mai multe abonamente de internet mobil in banda larga, decat de internet broadband fix. Mai precis, in prima jumatate din acest an, in tara existau 3,32 de milioane de conexiuni de internet mobil in banda larga, in timp ce internetul fix in banda larga era accesat prin 2,93 de milioane de conexiuni, potrivit datelor prezentate de autoritatea de reglementare in Comunicatii. "Penetrarea retelelor de cablu si a retelelor de telefonie clasica in Romania a fost scazuta. Datorita costurilor mari de extensie a acestor retele, s-a dezvoltat internetul mobil broadband", a explicat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Directorul general al FMI: Europa are nevoie de o solutie globala, care nu trebuie sa fie aplicata de la tara la tara

Europa are nevoie de o solutie globala, care nu trebuie sa fie aplicata de la tara la tara. Declaratia vine de la directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, care sustine ca Europa are nevoie de o solutie dinamica pentru a rezolva problema datoriei in zona euro. "Aplicarea acestei solutii de la tara la tara ar fi imperfecta" - a explicat Strauss-Kahn, care s-a declarat increzator ca institutiile europene ar fi capabile sa rezolve aceasta problema. Liderul FMI a facut aceste declaratii la o intalnire cu reprezentantii unei comisii a Parlamentului grec. Oficialul a precizat ca aceasta criza a scos in evidenta un "defect de gestiune" in interiorul zonei euro, iar acest lucru a fost cauzat de absenta unei politici bugetare comune.

Google lanseaza aplicatia Street View si in Romania

Google lanseaza aplicatia Street View si in Romania. Gigantul IT a anuntat lansarea in Romania a serviciului care ofera imagini panoramice la nivelul strazii. Serviciul este disponibil pentru opt mari orase si in cateva statiuni de schi. Printre orase se numara Bucuresti, Brasov, Oradea, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta, iar in total Street View acopera circa 6.000 km de pe teritoriul tarii. Serviciul cuprinde doar imagini vizibile deja pe strazile publice, iar fetele si placutele de inmatriculare sunt estompate, astfel incat sa nu poata fi identificate. Romania este a 27-a tara in care este lansat controversatul serviciu, ce a fost intens criticat pentru atingerile aduse dreptului la intimitate al cetatenilor. Despre implicatiile in Romania ale scandalului international legat de faptul ca Google a colectat din greseala date confidentiale cu masinile Street View, seful filialei romanesti a companiei, Dan Bulucea, a declarat ca lucrurile s-au rezolvat. "In ceea ce priveste autoritatile romane, si mai exact legat de autoritatea de protectie a datelor, am avut o colaborare foarte directa si fara probleme (...) Google a recunoscut ca a gresit la acel moment si si-a cerut scuze public", a precizat acesta.