Ca sa se asigure ca Ordonanta 50/2010 privind creditele de consum va trece in varianta favorabila bancilor, PDL a suplimentat acum doua zile numarul membrilor din Comisia de Buget Finante si Banci cu 4 persoane, asigurandu-si astfel majoritatea, au declarat pentru HotNews surse din cadrul comisiei. “PDL vrea sa controleze totul si sa se asigure ca Ordonanta va trece in forma “corecta”. Pana acum Opozitia avea o lejera majoritate, dar in urma noii ordini, suntem minoritari. Prin aceasta masura PDL isi asigura o confortabila majoritate si in privinta trecerii legii bugetului. Trei locuri din cele 4 suplimentate apartin PDL iar celalalt l-a obtinut UNPR”, au mai declarat sursele citate.

Majorarea numarului membrilor Comisiei ingreuneaza si tehnic desfasurarea sedintelor din cauza meselor putine si a incaperii mici. “Cu 41 de membri- pentru ca vor mai fi numite doua persoane- Comisia va functiona mult mai greoi. Va trebui sa cautam scaune, sa ii inghesuim pe invitati atunci cand acestia participa la sedinte, iar asigurarea cvorumului devine mai problematica, numarul minim de membri prezenti fiind acum de 22 de persoane”, au mai spus pentru HotNews surse din cadrul Comisiei.

Joi, Comisia se va intruni pentru a continua discutiile pe marginea Ordonantei 50/2010, dupa ce miercuri sedinta s-a intrerupt din cauza lipsei cvorumului necesar.

Clientii nemultumiti ai BCR organizeaza joi o conferinta de presa la care se asteapta denuntarea pozitiei membrilor PDL din comisie dar si prezentarea a doua scrisori deschise - premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu - care contin o anexa de ordin legislativ care transeaza problema aplicabilitatii OUG 50/2010 creditelor in derulare.

Pe forumurile de discutii lucrurile s-au aprins dupa ce ieri PDL a anuntat ca sustine punctul de vedere al bancilor, clientii bancari schimband mesaje in care isi anunta fie intentia de emigrare din Romania, anunta intrarea in greva electorala, fie indeamna la proteste publice impotriva bancilor si a politicienilor care si-au schimbat subit orientarea.