Sase ministere au primit 1,22 miliarde lei din Fondul de rezerva al Guvernului, o mare parte din suma fiind destinata platii datoriilor catre agentii economici, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. "Totodata, au fost suplimentate sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor autoritatilor locale, fiind alocate 86 milioane lei pentru sustinerea primariilor la plata arieratelor", a mai spus Muntean.

Cele sase ministere beneficiare sunt: Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Finantelor, a declarat Ioana Muntean.

Aproape jumatate din suma, adica 593 milioane lei, este destinata platii arieratelor in domeniul transporturilor. Astfel, principalul beneficiar al sumelor este Ministerul Transporturilor care va primi 550 milioane lei pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile sau chiar vcehi de un an. Din aceasta suma, 64 de milioane vor fi indreptate catre operatorii de transport ce acorda facilitati pensionarilor, studentilor si elevilor, 42,5 milioane pntru plata reparatiilor la metrou. Pentru lucrari de intretinere a infrastructurii rutiere a fost alocata suma 44,8 milioane, iar 115 milioane de lei vor merge catre cei care au lucrat la construirea drumurilor nationale. De asemenea, 241,8 milioane de lei sunt destinate platii lucrarilor de reabilitare a cailor ferate.

  • Ministerul Mediului a primit 68 de milioane lei pentru plata unor datorii acumulate, iar pentru Ministerul Dezvoltarii a fost alocata suma de 71 milioane lei, din care 47 milioane lei pentru plata primei de la stat tinerilor care economisesc in vederea construirii si reabilitarii de locuinte, iar cu 24 milioane lei a fost suplimentat programul ANL.
  • De asemenea, Ministerul Finantelor a primit 200 milioane lei, bani care vor fi transferati ministerelor Transporturilor si Mediului pentru finantarea unor proiecte PHARE si ISPA.
  • Ministerul de Interne a primit 187 milioane lei pentru plata unor obligatii, iar pentru Ministerul Apararii au fost alocati 16,286 milioane lei, tot pentru plata unor obligatii.