Seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a declarat joi in cadrul unei emisiuni de televiziune din SUA, ca "poate" si el ar protesta daca ar fi cetatean grec, impotriva masurilor de austeritate, potrivit AFP.

"Bineinteles, oamenilor nu le place ... este dur, dificil. Inseamna demonstratii, proteste, ceea ce pot sa inteleg si daca ai fi, daca as fi cetatean grec, poate si noi am demonstra la fel, pentru ca oamenii considera ca este nedrept," a spus el in timpul unui interviu cu realizatorul Charlie Rose.

"Pe de alta parte, majoritatea oamenilor inteleg ca nu exista alta cale, ca trebuie sa o faca. Decenii de gestionare proasta trebuie rezolvati in doi ani," a adaugat acesta.

Zeci de greci au protestat violent miercuri in Atena, fortele de ordine fiind nevoite sa intervina. Zeci de protestatari au aruncat cu mai multe cocktailuri Molotov, incendiind si o masina. Politia a raspuns cu cateva salve de gaze lacrimogene, astfel incat intreaga piata a fost acoperita cu fum. Fostul ministru conservator Kostis Hatzidakis a fost atacat cu pietre si bate de circa 200 de demonstranti de stanga, care strigau: "Hotilor! Rusine!".

"Istoria se scie in strada: FMI-UE, veniti sa vedeti", scria pe un afis, in timp ce pe altul se putea citi: "Jos cu Junta", facand referire la dictatura militara prin care a trecut Grecia.

Masurile de austeritate sunt impuse de prelungirea imprumutului de 110 miliarde de euro acordat de FMI si UE Greciei, pentru a o salva de la faliment.