Plenul Parlamentului a respins propunerea liberalilor de a se reveni la impozitul de 3% pe cifra de afaceri a microintreprinderilor, desi ea fusese acceptata in comisii, invocand argumentul ca locul unei asemenea propuneri este in Codul Fiscal, nu in legea Bugetului de Stat. "Într-adevăr, s-a vorbit de introducerea unui impozit simplificat de 3% pe cifra de afaceri, dar locul impozitelor este în Codul Fiscal, nu într-o lege a bugetului. Oricum, Guvernul vrea să introducă acest impozit în Codul Fiscal din ianuarie 2011", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, solicitat sa dea explicatii cu privire la modificarea intelegerii initiale.

Deputatul PNL Daniel Chiţoiu i-a replicat ministrului ca argumentul nu sta in picioare, cata vreme guvernul Boc a introdus impozitul forfetar tot printr-o lege a bugetului. Revenit la tribuna, ministrul Finanţelor a declarat că el nu a promis niciodata ca amendamentul va trece, ci doar ca va fi supus votului. ''Eu nu am spus în Comisii că în plen aceste amendamente vor trece. Am spus că vor fi supuse votului", a precizat ministrul.

Plenul a adoptat un singur amendament, al deputatului PDL Petru Călian care prevede că Poşta Română va primi un comision negociabil de până la 1,05% din valoarea drepturilor de asistenţă socială pe care această companie le va livra la domiciliul beneficiarilor în 2011. În proiectul iniţial, comisionul era de 1%, iar în comisiile de buget-finanţe amendamentul lui Călian fusese respins.

La orele 22, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean (PDL) a suspendat lucrările până marţi dimineaţă. "Am epuizat legea pe articole. Conform înţelegerii între liderii de grup, şedinţa se suspendă aici", a anunţat Oltean precizând că lucrările se reiau marţi, de la ora 9.

Reamintim ca sambata, pentru a debloca discutiile in comisii si a permite discutarea in Parlament a Legii Bugetului, Puterea si Opozitia au negociat indelung, acceptandu-se in final cateva amendamente ale Opozitiei. Presedintele comisiei de buget finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a anuntat rezultatul negocierilor. "Bani mai multi la Sanatate si Educatie, plata a 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi si modificarea criteriilor de distribuire a banilor in teritoriu", a precizat imediat dupa negocieri Virel Stefan, presedintele comisiei de buget finante din Camera Deputatilor.