Deputatii si senatorii reuniti in Plenul Parlamentului au aprobat bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si au respins toate amendamentelor depuse. Pentru acest ordonator de credite au fost depuse cele mai multe amendamente, peste 5.700. Potrivit proiectului, bugetul Ministerului Dezvoltarii pe 2011 este de 2,789 miliarde lei, aproape la acelasi nivel ca cel din 2010. Cele mai multe amendamente vizeaza proiecte de modenizare a statiilor de canalizare, a retelelor de alimentare cu apa, asfaltarea drumurilor comunale, a iluminatului public, asezamintelor culturale etc.

Bugetul Ministerului Dezvoltarii si Turismului a fost aprobat cu 145 voturi pentru si 45 impotriva.

Parlamentarii au aprobat si bugetul Afacerilor Externe, suma stabilita fiind de 530,1 milioane de lei, in scadere cu 34% fata de 2010. Pentru Ministerul Afacerilor Externe au fost depuse trei amendamente, acestea fiind respinse de plenul Parlamentului.

Totodata, deputatii si senatorii au aprobat bugetul Ministerului Finantelor Publice, care se cifreaza la 2,8 miliarde lei, in scadere cu 19,5% fata de 2010. A fost adoptat un singur amendament, care a fost avizat favorabil si de comisiile de Buget Finante, care stipuleaza ca incadrarea in numarul maxim de posturi prevazut pentru anul 2011 se face in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a Legii bugetului.

De asemenea, a mai fost adoptat bugetul Ministerului Justitiei, cu doua amendamente adoptate in comisii, si cel al Ministerului Apararii, in forma propusa de Guvern.

Primul amendament admis la bugetul Ministerului Justitiei prevede transferarea sumei de 120.000 lei de la articolul Materiale si prestari de servicii cu caracter functional al capitolului Ordine publica si siguranta nationala, la capitolul Asigurari si asistenta sociala - Ajutoare sociale in numerar. Al doilea amendament prevede suplimentarea cu 2 milioane de lei a articolului Alte active fixe din capitolul Ordine publica si siguranta nationala, prin diminuarea corespunzatoare a articolului Consolidarea capacitatii administrative a instantelor si facilitatarea accesului la justitie.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor, cu 14 amendamente, a fost adoptat cu 142 voturi pentru si 42 impotriva. Cele 14 amendamente, adoptate anterior in comisiile reunite de Buget Finante, vizeaza suplimentarea sumelor alocate unor capitole din bugetul MAI pentru realizarea a recensamantului populatiei si al locuintelor din 2011.

Plenul Parlamentului a adoptat bugetul Ministerului Mediului, in cuantumul propus de Guvern, fiind admis un amendament, aprobat inca de la comisii, privind redistribuiri pentru finantarea activitatii de monitorizare a calitatii aerului, in vreme ce alte 623 de amendamente au fost respinse. In favoarea bugetului Ministerului Mediului au votat 102 parlamentari, iar 29 au votat impotriva.

Totodata a fost adoptat bugetul Ministerului Transporturilor, in forma propusa de Guvern, cu 103 voturi pentru si 26 impotriva. Parlamentarii au rspins 391 de amendamente.

In jurul orei 1:20, deputatul PDL Mircea Toader a propus incheierea sedintei. Dezbaterile la Legea Bugetului de Stat pe 2011 vor fi reluate miercuri, la ora 10:30.

Update: Premierul Emil Boc a sosit la Parlament in jurul orei 20:40 pentru a asista la dezbaterile cu privire la Legea Bugetului de Stat pe 2011, iar la ora 21:00 a venit si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii. Lucrarile au fost suspendate in jurul orei 1.30, urmand ca sedinta sa se reia, miercuri, la ora 10.30. Parlamentarii au dezbatut si adoptat bugetele a 24 din cei 65 de ordonatori principali de credite. La momentul suspendarii sedintei, tocmai fusese adoptat bugetul Ministerului Transporturilor.