Bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii pentru 2011 a fost adoptat miercuri de Plenul Parlamentului dupa doua ore si jumatate de dezbateri. Toate amendamentele aduse au fost respinse. Bugetul ministerului este de 8,5 miliarde de lei, din care doar 600 de milioane destinate investitiilor.

"Bugetul asigura integral toate prestatiile sociale care se acorda elevilor. Programul “Bani de liceu” care a fost extins, programul de transport al elevilor. Bugetul Cercetarii creste la 1,5 miliarde de lei, cu 45% mai mult. Bugetul asigura functionarea sistemului, in conditiile in care Romania isi poate astazi permite. Va permite plata tuturor salariilor, in orice caz, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

In cadrul dezbaterilor, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei a declarat: “Educatia trebuie sa primeasca 6% din PIB. Este o lege in vigoare si trebuie sa fie respectata. In buget este prevazuta o suma care acopera 3,85% din PIB. Consecintele se vor vedea peste cativa ani, cand nu se vor mai putea corecta”.

Dupa doua ore si jumatate de dezbateri, bugetul Ministerului Educatiei pentru 2011 a fost aprobat, iar toate amendamentele respinse.