Guvernul a decis in sedinta de marti sa aloce anumite fonduri autoritatilor locale care construiesc stadioane la standarde ridicate in vederea organizarii unor competitii sportive internationale, a anuntat ministrul dezvoltarii, Elena Udrea. Astfel, pentru stadionul Lia Manoliu, Executivul a alocat 35 de milioane de euro, aceasta suma reprezentand doar o parte din contributia finala a Guvernului, a precizat Udrea.

"Intentionam sa finalizam lucrarile la Lia Manoliu, astfel incat sa putem organiza in 2012 finala Europa League", a mai spus ministrul dezvoltarii.

Alte 14 milioane de euro vor fi alocate pentru stadionul "Ion Moina" care se construieste la Cluj-Napoca. "Si aici standardul permite organizarea unor competitii UEFA si FIFA. "La nivel national vor fi minim doua stadioane cu care Romania va putea sa intre in competitie, pentru a gazdui astfel de evenimente sportive de nivel international", a mai spus Elena Udrea.

Guvernul s-a angajat sa sprijine autoritatile locale care investesc in constructia de stadioane la standarde FIFA si UEFA, cu un procent de 50% din valoarea investitiei, a precizat Udrea.