Leul s-a depreciat usor miercuri in fata monedei unice, BNR afisand un curs de referinţă de 4,2914 lei/euro, cu 0,43 bani mai mult decat in ziua anterioara. Economistii se asteapta la o evolutie statica a monedei nationale in sedinta interbancara de miercuri, pe fondul volumelor scazute din aceasta perioada a anului, desi evolutia pozitiva a actiunilor europene favorizeaza activele cu un risc mai ridicat pecum leul.

Acestia mai arata ca moneda nationala si-a pastrat traiectoria stabila pe parcursul ultimelor doua zile si nu a parut sa beneficieze de decizia Curtii Constitutionale potrivit careia legea salarizarii unice, legea bugetului pentru anul 2011 si cea prin care se intentioneaza sa se majoreze gradul de transparenta in creditarea populatiei sunt constitutionale.

"Rigiditatea leului poate fi explicata de faptul ca acest rezultat era probabil asteptat de participantii la piata, precum si de volumele scazute. Leul a inchis ziua la 4,2895 unitati pentru un euro", se arata intr-o nota a economistilor ING.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,2719 lei, cu 3,55 bani mai mult decat marti.

BNR a publicat un curs de 3,4379 lei pentru un franc elvetian, dupa ce in ziua anterioara acesta era cotat la 3,4212 lei. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a urcat cu 4,46 bani comparativ cu cotatia de marti, la 3,9851 lei.​