Leul s-a apreciat usor marti in fata monedei unice, BNR afisand un curs de referinţă de 4,2677 lei pentru un euro, cu 0,21 bani mai putin decat in ziua anterioara. Economistii se asteapta la o evolutie statica a monedei nationale in sedinta interbancara de marti, pe fondul evolutiei usor negative inregistrate in aceasta dimineata pe pietele de capital europene.

"Consiliul Director al FMI urmeaza sa discute vineri daca va acorda Romaniei cea de-a saptea transa prevazuta in acordul international de finantare. Toate conditiile legislative au fost indeplinite in timp ce progresul privind arieratele nu este cunoscut (totusi este important de mentionat faptul ca Romania a primit numeroase derogari privind volumul arieratelor in trecut), astfel evaluam sansele de a primi urmatoarea transa in valoare de 0,9 miliarde de euro drept ridicate. Asa cum am scris, leul ar putea beneficia de acest lucru si ar putea incepe anul intr-o nota pozitiva", se arata intr-o nota a economistilor ING.

Leul a castigat teren si in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,1870 lei, cu 1,86 bani mai putin decat luni.

BNR a publicat un curs de 3,3751 lei pentru un franc elvetian, dupa ce in ziua anterioara acesta era cotat la 3,4242 lei. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a coborat cu 5,81 bani comparativ cu cotatia de luni, la 3,8783 lei.​