Programul Prima Casa va continua si in 2011, insa in prezent "a intrat intr-o scurta pauza" pana la aparitia unei noi Hotarari de Guvern care sa aloce o suma pentru garantii pentru anul in curs, a declarat pentru Pro Tv Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), citat de Mediafax.

"Programul Prima Casa nu s-a incheiat si nu s-a blocat, a intrat doar intr-o scurta pauza, dar va fi continuat si anul acesta. Pentru asta este insa nevoie de o Hotarare de Guvern prin care sa se aloce FNGCIMM o anumita suma pentru garantiile acordate de Fond in cadrul programului. Aceasta hotarare de Guvern va fi aprobata probabil chiar in aceasta luna", a spus Aurel Saramet, intr-o declaratie pentru Pro TV.

Potrivit acestuia, in primele zile din 2011 nu se pot primi dosare pentru ca nu mai exista baza legala - ordonanta a expirat la 31 decembrie 2010, preluarea dosarelor urmand sa fie reluata din momentul in care Executivul aproba un nou act normativ care sa reglementeze programul guvernamental.

Saramet a mai explicat ca toate dosarele depuse la Fond pana pe 31 decembrie 2010 sunt in faza de prelucrare.